Šef Odjeljenja Petar Vrhovac obišao stambenu jedinicu za Rome

20.11.2018. Šef Odjeljenja za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja Vlade Brčko distrikta BiH Petar Vrhovac sa saradnicima obavio je terensku posjetu stambenoj jedinici izgrađenoj prošle godine za Rome na lokaciji Novo Brčko, zajedno s predstavnicima Omladinskog centra „Vermont“ i Misije OSCE-a u Brčkom.

Image for news

Cilj posjete bio je provjeriti uslove u kojima se stambeni objekat nalazi, uvjeriti se da ne postoje problemi za koje je neophodna hitna intervencija, dogovoriti naredne korake koji se tiču saradnje te pružiti podršku upravniku zgrade.

Šef Odjeljenja poručio je da se devastiranje ovog objekta neće tolerisati, a da oni koji budu činili djela koja se mogu smatrati kriminalnim, kako je istakao, mogu očekivati raskide ugovora, jer ovo odjeljenje planira preduzeti korake u skorijem periodu kako bi se započelo s izgradnjom većeg broja objekata.

U okviru posjete dogovoren je i sastanak u narednom periodu koji će okupiti većinu trenutnih stanara, s ciljem omogućavanja konstruktivnog dijaloga između predstavnika institucija i osoba koje naseljavaju ovu stambenu jedinicu.